|
2007-02-26 05:35:31, hétfő
|
|
|
Hosszúmetélt húsos raguval 4 személyre
1 fej hagyma, 35 dkg sampinyon
50 dkg csirkemellfilé (vagy más hús), 1 csokor petrezselyem
6 dkg fokhagymás vaj, 1,5 dl száraz fehérbor
2 dl tejföl, 50 dkg hosszúmetélt, 4 evőkanál parmezán sajt
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.
A húst apró kockákra vagdaljuk.
A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
Vizet forralunk a tésztafőzéshez.
A vaj felét felforrósítjuk, és kisebb adagokban megpirítjuk benne a húst.
Kiszedjük.
A maradék vajat is a serpenyőbe tesszük, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, és addig pároljuk, amíg szinte az összes leve elpárolog.
Ekkor felöntjük a fehérborral, felforraljuk.
A húst összekeverjük a tejföllel, és a gombára öntjük.
Lefedve, lassú tűzön kb. 15 percig főzzük.
Sóval, borssal fűszerezzük.
A tésztát sós vízben, a csomagoláson olvasható utasítás szerint nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
A raguhoz keverjük a petrezselymet, összekeverjük a tésztával, és friss parmezán sajttal megszórva, esetleg paradicsomsalátával tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: lecsepegtetjük, csirkemellfilé, felszeleteljük, tésztafőzéshez, felforrósítjuk, petrezselymet, megtisztítjuk, összekeverjük, csomagoláson, hosszúmetélt, felforraljuk, petrezselyem, megpirítjuk, fűszerezzük, felaprítjuk, fehérborral, meghámozzuk, hozzáadjuk, leöblítjük, serpenyőbe, fokhagymás, kiszedjük, megszórva, vagdaljuk, forralunk, személyre, adagokban, elpárolog, olvasható, leszűrjük, sampinyon, tésztával, tejföllel, felöntjük, pároljuk, keverjük, hagymát meghámozzuk, gombát megtisztítjuk, húst apró, petrezselymet leöblítjük, maradék vajat, serpenyőbe tesszük, összes leve, húst összekeverjük, gombára öntjük, csomagoláson olvasható, raguhoz keverjük,
|
|
|
|
hagymát meghámozzuk, gombát megtisztítjuk, húst apró, petrezselymet leöblítjük, maradék vajat, serpenyőbe tesszük, összes leve, húst összekeverjük, gombára öntjük, csomagoláson olvasható, raguhoz keverjük, lecsepegtetjük, csirkemellfilé, felszeleteljük, tésztafőzéshez, felforrósítjuk, petrezselymet, megtisztítjuk, összekeverjük, csomagoláson, hosszúmetélt, felforraljuk, petrezselyem, megpirítjuk, fűszerezzük, felaprítjuk, fehérborral, meghámozzuk, hozzáadjuk, leöblítjük, serpenyőbe, fokhagymás, kiszedjük, megszórva, vagdaljuk, forralunk, személyre, adagokban, elpárolog, olvasható, leszűrjük, sampinyon, tésztával, tejföllel, felöntjük, pároljuk, keverjük, utasítás, parmezán, tálaljuk, pirítjuk, üvegesre, vékonyan, evőkanál, fehérbor, kockákra, hagymát, lefedve, gombára, maradék, sajttal, esetleg, tesszük, borssal, raguhoz, szerint, raguval, tésztát, gombát, szinte, tejföl, percig, főzzük, csokor, puhára, vízben, száraz, öntjük, összes, vágjuk, apróra, hagyma, kisebb, lassú, friss, vizet, tűzön, húsos, felét, benne, sóval, vajat, ekkor, addig, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1354
- e Hét: 8132
- e Hónap: 12536
- e Év: 44265
|
|
|